"Viktoria ja hänen husaarinsa" 3.4.2020 klo 18 Martinus-salissa

Marjaana Heinonen
17.1.2020

Klikkaa kuva suuremmaksi
Klikkaa kuva suuremmaksi

"Yks on neito maailmassa vain, hältä lemmen uskollisen sain..." Ohjelmassa huhtikuussa operettiromantiikkaa ja tarttuvaa musiikkia. Lippu ja kuljetus 42€ / henkilö. Ilmoittautumiset viimeistään 14.2.

Paul Abrahamin säveltämä, suosittu operetti "Viktoria ja hänen husaarinsa"  perjantaina 3.4.2020 klo 18.00 Martinus-salissa. Lippu 36 euroa/hlö ja kuljetus 6 euroa/hlö, eli yhteensä 42 euroa.
Ilmoittautuminen viimeistään 14.2. joko
keskiviikkokerhossa tai
Barbro Dilénille
sähköpostilla barbro.dilen@elisanet.fi tai
puhelimitse 040 747 6177.
Maksu viimeistään 2.3. yhdistyksen tilille OP FI94 5720 1020 1903 40, viite 51279.
Bussin aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

 

Paul Abrahamin läpimurtoteos "Viktoria ja hänen husaarinsa" 

Esinäytöksessä husaari Stefan Koltay ja hänen palvelijansa Janczy ovat sotavankina Siperiassa tuomittuna kuolemaan. Vartija ihastuu Janczyn viulunsoittoon, saa viulun ja vangit vapautensa.
Ensimmäisessä näytöksessä husaari palvelijoineen ujuttautuu  Tokiossa Amerikan suurlähetystön juhliin, joissa selviää, että Koltayn kihlattu Viktoria on mennyt naimisiin Amerikan suurlähettilään kanssa.

Seuraavassa näytöksessa seurue on jo Pietarissa Amerikan suurlähetystössä, harhaluuloja ja tunteita selvitellään: Viktoria vaatii husaariaan poistumaan pelastaakseen avioliittonsa, mutta kuolemaantuomittu vankikarkuri Koltay vain kaihoaa Viktoriaa ja antautuu viranomaisille, se rakastunut hupsu.

Viimeisessä näytöksessä nostellaan maljoja kotona Unkarissa viinijuhlissa. Kuin ihmeen kaupalla Koltay saapuu ilmielävänä paikalle ja suurlähettiläs ymmärtää antaa rakastavaisten saada toisensa - kun operetin satumaailmassa kerran ollaan. Ihanaa!

Päärooleissa:

Koltay - Jyrki Anttila
Viktoria - Merja Mäkelä

Ohjaus - Anselmi Hirvonen
Lavastus - Jyrki Kakko