Liikunnan haastekampanja 1.3.-30.4.2021

Marjaana Heinonen
11.2.2021

Vaikka korona kurittaa, on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeää jatkaa liikkumista myös poikkeusoloissa. Liikkumattomuuden vaarana on fyysisen kunnon ja toimintakyvyn nopeakin heikkeneminen. Liikunta ehkäisee monia sairauksia, parantaa elämänlaatua ja piristää mieltä haasteellisinakin aikoina. Erityisen hyvää mielen hyvinvoinnin kannalta on liikkuminen ulkona luonnossa, yhdessä toisten kanssa.

EKL:n liikunnan haastekampanja starttaa jälleen maaliskuun alussa ja kestää huhtikuun loppuun. Sisäliikunnan ja liikuntaryhmien ollessa tauolla, on hyvä miettiä uudenlaisia tapoja ryhmäliikuntaan. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa kerätä vaikkapa pieniä kävelyryhmiä. On mukavampi lähteä, kun liikkeelle pääsee heti omalta kotiovelta. Käveleminen raikkaassa ulkoilmassa ja kuulumisten vaihtaminen toisten kanssa tuo arkeen vaihtelua ja iloa sekä liennyttää yksinäisyyden tunteita. Pienessä porukassa myös turvaväleistä huolehtiminen onnistuu helposti. Ja liikuntasuorituksia haastekampanjaan kertyy siinä samalla kuin huomaamatta.

Suoritukset kerää Viola Marjanen kampanjan loputtua toukokuun alussa.

 

Liitteet

  • Tulostettava liikuntakortti.pdf (49 kB)
    Tulosta ja täytä käsin. Kampanjan loputtua toimita Violalle.
  • liikuntakortti_2021 (1).xlsx (30 kB)
    Koneella täytettävä "sähköinen" liikuntakortti. Tallenna omalle koneellesi ja kirjaa suoritukset siihen. Kampanjan lopuksi tulosta ja toimita Violalle.