Saako runous sydämesi sykkimään? Kaipaatko kohtaamista yli sukupolvien? Tule mukaan Runoluuriin!

Marjaana Heinonen
19.4.2021

Siskot ja Simot järjestää Runoluuri-tempauksen, joka on puhelimitse tapahtuva, kahden ihmisen vuorovaikutuksellinen kohtaaminen runon äärellä. Puhelimessa lausuttu runo on tapa osoittaa välittämistä ikäihmisille aikana, jolloin emme pääse kohtaamaan kasvotusten.

Runoa voi toivoa itselleen ikäihminen, joka kaipaa arkeensa ripauksen lyriikkaa. Runotuokion voi tarjota myös omalle ikääntyneelle vanhemmalle, isovanhemmalle, ystävälle tai läheiselle runolahjakortin muodossa. Voit tulostaa runolahjakortin täältä!

Puhelun soittajana toimii Siskojen ja Simojen vapaaehtoinen. Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi keikkakalenteristamme. Kaikki vapaaehtoiset ohjeistetaan tehtävään ja heidän käytössään on Siskojen ja Simojen sekä asiantuntijoiden koostama runopankki, johon saa pääsyn ilmoittauduttuaan mukaan. Sinun ei tarvitse olla mestaritulkitsija tai riiminiekka, vaan kohtaamisen ilo riittää.

Mikäli sen sijaan haluat toivoa itsellesi runopuhelua, voit toivoa sitä puhelimitse numerosta 09 3152 4400 (puhelun hinta: pvm/mpm) tai täyttää runotoivelomakkeen täältäRunotoiveita voi soittaa puhelimitse 6.4.–12.5. ma–to klo 9–12. Muistathan, että runotoive on henkilökohtainen. Mikäli haluat lahjoittaa puhelun läheisellesi, toimitathan hänelle lahjakortin, jotta hän voi soittaa itse runotoiveen.

Voit toivoa runoa seuraavista teemoista: ilo ja onni, isänmaaluontoperhe ja koti tai rakkaus ja ystävyys. Puhelinsoitolle voi toivoa myös sopivaa ajankohtaa. 

Runoluuri tuo iloa poikkeuksellisena aikana ja tarjoaa mieltä lämmittävän hetken luurin molemmissa päissä.

Sanotaan se siis runolla: Minä välitän!