Boccia on hauskaa ja sitä voi pelata kuka vaan...

Treenit 36:lla klo 9.00 - 12.00

Boccia on kuulapeli, joka kehitettiin 1900-luvun loppupuoliskolla Pohjois-Euroopassa. Boccia muistuttaa jossain määrin perinteisiä eurooppalaisia kuulapelejä, lähinnä petankkia. Peli on suunniteltu niin, että se soveltuu myös liikuntarajoitteisille pelaajille.

Sisäpelissä käytetään joko pehmeästä muovista tehtyjä tai nahkapäällysteisiä palloja (läpimitaltaan noin 83,5–88,5 mm), ulkopelissä kovamuovisia palloja. Toinen joukkueista pelaa punaisilla, toinen sinisillä palloilla. 

Pelissä pyritään saamaan mahdollisimman monta omaa palloa valkoisen maalipallon lähelle, lähemmäksi kuin vastustajan paras pallo.

Peliin pääsee heti mukaan, vaikkei olisi koskaan vastaavaa pelannutkaan. Ja se on hauskaa!

Bocciaa ympäri vuoden

Syyskuusta alkaen Bocciaa pelataan Leinikkitie 36:n alasalissa
- tiistaisin      klo 9-12
- lauantaisin   klo 9-12   

kesäaikana Tikkurilan Urheilupuistossa
- tiistaisin      klo 09.00 alkaen.

Ohjaajana Erkki Kallio
puh. 050-382 3411
sähköposti eki.kallio@saunalahti.fi


 

..ja kilpailuissa tapaa muiden yhdistysten mukavia ihmisiä kymmenittäin!

Sekä liitto- että piiritasolla järjestetään boccia-kilpailuja, joihin osallistutaan joko joukkueina, pareittain tai yksilöinä kilpailun luonteesta riippuen. Simonkyläläiset ovat menestyneet niin henkilökohtaisissa kuin porukkakilpailuissa.

 

Toukokuussa Simonkylän Eläkkeensaajat järjestävät Tikkurilan urheilukentällä kisat Uudenmaan piirin henkilökohtaisesta mestaruudesta. Valtaosa kynnelle kykenevistä yhdistyksen jäsenistä osallistuu tapahtumaan joko kilpailijana tai toimitsijana - kenttä- ja toimistosihteerinä, pallopoikana ja -tyttönä, makkaranpaistajana ja mehunmyyjänä. Huikea yhteinen ponnistus, joka aina viedään kunnialla loppuun aamuvarhaisen kenttien kunnostamisesta iltapäivän palkinnonjakoon ja viimetuntien jälkien korjaamiseen.

Boccian tuomarikoulutus kurssitti 46 tuomaria

Simonkylän Eläkkeensaajat ja EKL:n Uudenmaanpiiri järjestivät lauantaina 7. helmikuuta 2015 36:lla boccian tuomarikurssin lajin innokkaille harrastajille.

Kouluttaja Erkki Partanen
Kurssin puuhamiehet Topi Hämäläinen ja Eino Saastamoinen