Bocciaa hehkuvassa helteessä

Kilpailuvastaava Topi Hämäläinen on julistanut tulokset. Kaikkensa antaneet kilpailijat oikealta vasemmalle: Jorma Laukka, Pentti Heikkonen, Aulis Kantola, Martti Valkama, Per-Göran Lundqvist, Marja-Leena Laivoja ja Raimo Huppusta palkinnonjaossa tuurannut ystävä.

9. Ulkoboccian piirimestaruuskilpailut

Simonkylän eläkkeensaajat järjestivät mittavat Kalevi Kousan muistokisat Tikkurilan urheilupuistossa perjantaina 23.5. Sää suosi, tai ehkä pikemminkin piinasi sekä kilpailijoita että järjestäjiä, mutta yhdessä ponnistaen kisat onnistuivat mainiosti.

Järjestelyt olivat aivan mallillaan, kun kahdestatoista Uudenmaan piirin yhdistyksestä saapui boccia-kansaa Tikkurilan urheilupuiston kentälle aurinkoisena toukokuun lopun perjantaiaamuna Kalevi Kousan muistokilpailuun. Jo kukonlaulun aikaan olivat simonkyläläiset pystyttäneet kanttiiniteltan ja makkaranpaistopisteen sekä merkinneet kolmetoista boccia-kenttää tasoitettuun hiekkaan.

Hikisen päivän aikana pelattiin kaikkiaan 210 tiukkaa ottelua. Tiukkoja olivat ilmeetkin vaikka väliin muistuteltiin, että "leikkiähän tämä on". Tuomarit mittailivat etäisyyksiä, pallopojat ja -tytöt kyykkivät kuulia kentältä ja kirjurit hoitivat hommansa. Kanttiinin naiset juoksuttivat kisaajille vettä virkistykseksi ja tuloksia toimistoon. Lämpö  nousi nousemistaan urheilukentän varjottomassa kattilassa ja kentän laidalta poppelit pöllyttivät höytyjään kuin outoa lumisadetta väreilevään kuumuuteen. Yksikään ei kuitenkaan sortunut vaan kisa jatkui alkulohkoista välierien kautta pudotuskierroksille ja lopulta viimeiseen taistoon. Tunti tunnilta 65 osanottajan alkujoukko karsiutui, myöhäisen iltapäivän loppuotteluun selvisi seitsemän jo hiukan uupunutta kisaajaa.

Loppuottelun tulokset:

1. Jorma Laukka, Pornaiset Eläkkeensaajat (9p /+17)

2. Pentti Heikkonen, Karkkilan Eläkkeensaajat (9p /+13)

3. Aulis Kantola, Porvoonseudun Eläkkeensaajat (8p /+14)

4. Martti Valkama, Simonkylän Eläkkeensajat (5p /-16)

5. Per-Göran Lundqvist, Myyrmäen Eläkkeensaajat (4p /-4)

6. Marja-Leena Leivoja, Pornaiset Eläkkeensaajat (4p /-7)

7. Raimo Huppunen, Myyrmäen Eläkkeensaajat (3p /-14)

 

Hienosti kisattu, onnea voittajille. Aploodit myös kaikille muille osallistujille reilusta kilpailusta, sissin sitkeydestä ja hyvästä hengestä.

Kentän laidan noviisit suunnittelevat aloittavansa boccia-harrastuksen ja pukkaavansa palloa joskus vielä itsekin.
Järjestäjät keräävät voimia ensi kevään kilpailuun. Sehän on suorastaan juhlavuosi - tämän "sarjan" kymmenes kisa nimittäin. (mh)