Naistenpäivän juhla 2015

Professori Arajärvi puhui siitä "naisten eurosta", mutta kertoi myös meitä lämmittävät terveiset USA:ssa puhujamatkalla olleelta presidentti Tarja Haloselta.

Tupa täynnä iloa vaikka vakavista asioista puhuttiin

 

Simonkylän Sos. Dem. Killan ja Simonkylän Eläkkeensaajien yhteinen Naistenpäiväjuhla järjestettiin Hiekkaharjun Nuorisotilassa sunnuntaina 8.3.2015.

Naistenpäivän tasa-arvoteemaan puuttuivat puheessaan sekä kaupungin tervehdyksen tuonut valtuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman sekä professori Pentti Arajärvi. Vuosikymmenien vaatimus samanpalkkaisuudesta on selkeytetty "naisten euron" eli 83 sentin korottamisesta ihan oikeaan euroon. Toteutuessaan se ei meidän eläkkeisiimme enää vaikuta, mutta toivottavasti tyttäriemme ja heidän tyttäriensä ansioihin ja sitä myötä eläkkeisiin.

Salin täyttänyt yleisö nautti hengenravintoa runomuodossa, kun estradille astuivat Tikkurilan lausujista Hannu Erkkilä ja Leila Kallio, joka on myös yhdistyksemme mainio sihteeri. Lisää riemua toi kuoro "Kultaisen iän laulajat" Leena Sinisalon johdolla. Kuoro lauloi remakasti sekä sellaisella innolla ja taidolla, ettei "kultainen ikä" ainakaan haitannut. Vanhin lauluveikko kuuluu olevan jo yli 90, ohhoh! Kuoron yhdessä tekemisen hauskuus näkyi ja kuului ja levisi koko saliin, niin että nauru hyrisi ja silmät sädehtivät vielä kotimatkallakin.

 

Hannu Erkkilä ja Leila Kallio tarjoilivat Mustapään ja muiden runoniekkojen teoksia tajuntaan käyvästi
Ari Mäkinen machoilee ja itkettää "kultaisen iän" tyttöjä pohjalaispojan soolollaan.