Suomi100 6.12.2017

Juhlasali järjestyksessä... (kuva: Hilkka Karvinen)
.. emännät vielä viimeistelevät graavilohella rikastettuja karjalanpiirakoita (kuva: Hilkka Karvinen).
Juontaja ja "airueet" valmiina vastaanottamaan vieraat ja.. (kuva: Hilkka Karvinen)
..nyt he saapuvat. Juhla voi alkaa!
Juontaja Hilkka Karvinen sonnustautui 20-luvun uuden, vapaamielisen sukupolven"flapper girl"-rooliin ja asuun (kuva: Hilkka Karvinen).

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 Simonkylän Eläkkeensaajat ry järjesti aivan omat Suomi100-juhlat. Hiekkaharjun vapaa-ajantila pullisteli viimeisenkin juhlavieraan asetuttua omaan, arvottuun pöytäänsä. Tunnelma oli harras ja juhlava, kun puheenjohtaja Viola Marjanen kohotti maljan satavuotiaalle Suomelle ja johti kolminkertaisen Eläköön isänmaalle.

Juhlavieraat olivat kuin suoraan linnan juhlista, daamit niin ihastuttavia juhlahepenissään ja herrat komeita tummissa puvuissa. Näkyipä joukossa kauniita kansallispukujakin. Muistelimme itsenäisyyden ajan tapahtumia, kisasimme tietokilpailuissa ja lauloimme raikuvasti "Kotimaani ompi Suomi" sekä muutaman muunkin henkeä nostattavan laulun Mika Perälän johdolla.

Historiallisia tansseja harrastava Linnea-ryhmä näytti, miten vuosisatoja sitten on jalalla pantu koreasti ja sai lopuksi muutaman parin mukaankin Kehruu-valssiin. Ja sitä suloisen liukuvaa sottiiisia oli ilo katsella, sen me vielä opettelemme...

Kuten siellä kauppatorin laidalla, joimme mekin juhlamokkaa ja nautimme hiukan perisuomalaista purtavaa. Ja sitten kotiin katsomaan tasavallan kerman esiintymistä presidentin vastaanotolla... vaan hienot oli meidänkinkin juhlat ja yhtä lailla liikutuimme Sibeliuksen Finlandia-hymnin äänitteestä kuin Jenni-rouva konsaan omissa juhlissaan Candomino-kuoron esityksestä.

Tanssiryhmä Linnea näyttää sottiisin mallia ja me ihailemme sulavaa menoa parketilla
"Taustakuoro" Komppaajien koreografia elävöitti juhlien loppulaulua "Kauan on kärsitty vilua ja nälkää..." (kuva: Elisabet Andersson).