joulujuhlat Puistokulmassa

Keskiviikkona 12.12.2018

Puistokulman joulujuhlissa

maistuivat niin kinkku kuin muutkin jouluherkut

Elämän tuomalla arvokkuudella istuimme Puistokulman juhlasalissa solmiot suorassa ja korut kimaltaen. Emme tanssineet kuusen ympärillä, vaan lauloimme vallan hillitysti "joulu on taas, joulu on taas, astiat täynnä puuroo...". Puuroa ei notkuvasta joululounaspöydästä kuitenkaan löytynyt, vaan maistuvaa kinkkua, räätikkäloodaa ja kermakukkasella koristettua makoisaa luumukiisseliä.

Juhlan villeimmästä osuudesta vastasi ennennäkemätön ja -kuulematon huuliharppuorkesteri, Aikuisopiston harrastajien parissa syntynyt Lipstikka-bändi (sanaleikin ymmärsi hämäläismummo vasta seuraavana aamuna, engl. sana "lip" on nääs huuli suomeksi jne). Hauska ohjelmisto sisälsi sekä Helsingin pitäjän perinnemenuettia että masurkkaa ja myöskin irlantilaista kansanmusiikkia. Taitavien musikanttien munniharppuja täydensivät ukulele ja nokkahuilu. Olin kuulevinani, että moni kengänkärki napsui pöydän alla tahtia!

Vapaaehtoistyön uupumattomia uurastajia, emäntiä ja kerhovetäjiä, muistettiin suklaalla ja piparipaketilla. Sitten: "Hyvää joulua kaikille", nokka kohti kotia ja omia jouluaskareita. Ensi vuonna jatketaan virkeinä kiinnostumaan eduskuntavaaleista ja muista kevään aiheista!