13.12. Yhdistyksen 30-vuotisjuhlat

13.12.2021 30-vuotisjuhlat Puistokulmassa

"Luonas kai olla saan..."

 

Simonkylän Eläkkeensaajat ry täytti tammikuun lopulla tänä vuonna 30 vuotta. Juuri ja juuri merkkivuoden puolella saatiin pidettyä kemut maanantaina 13. joulukuuta. Juhlaväki saapui paikalle ohjeistuksen mukaan maskit kasvoillaan. Varmaan kaikilla oli plakkarissa myös koronapassi. Sitä ei kuitenkaan kyselty ovella, vaan toivotettiin väki tervetulleeksi ja ohjattin peremmälle pöytiin. Kattauksessa odotti kutakin pieni "rakkauskirje" ja Brunbergin mocca-suukko, ei siis mikään n-n pusu, kuten sitä kauan sitten viattomassa lapsuudessani kutsuttiin.

Puheenjohtaja Kristiinan avaussanojen ja lausuntataiteilija Sirkka Ryynäsen esityksen jälkeen söimme varsin maittavan lounaan. Entiset puheenjohtajat Seija Puhakka, Viola Marjanen ja Leila Kallio muistelivat muutamalla lauseella omaa kauttaan - Leila jopa runolla - ja Kristiina mietiskeli, mikä on mahtanut olla hänen tähän astisen pj-aikansa tähtihetki.

Paikalla oli harvinainen vieras, EKL:n Uudenmaan Piirin puheenjohtaja Seppo Fahlström. Onnittelujen ohella hän ilmaisi huolensa liiton vähentyneestä jäsenmäärästä ja kertoi, että piiri on päättänyt keskusjärjestön tavoin perustaa "tulevaisuustyöryhmän" pohtimaan mm. jäsenkatoa. Fahlströn sivusi puheessaan myös tulevia hyvinvointialueiden vaaleja että digitalisaation tuomia vaatimuksiin ikäihmisten tietoteknisille taidoille. Näihin teemoihin palaamme varmasti kevätkaudella.

Kakkukahvien jälkeen meitä viihdytti mainio "Vanuke" eli Vantaan 12-henkinen ukulele orkesteri. Emme kuulleet kyllä mitään palmujen suhinaa emmekä Hawaii-musiikkia, vaan Juicea, Beatlesia, vähän joululauluja ja yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä sekä lopuksi rämäkän "Ievan polkan". Koko kotimatkan korvamato lauloi "Eikä tätä poikoo ämmät haittaa sillon ko laskoo laiasta laitaan! Salivili hipput tupput täppyt äppyt tipput hilijalleen!". Vai oliko se Kristiina, hyräili siinä pelkääjän paikalla...

Illan mustuudessa mielen syövereistä kumpusi jo toinen Vanuke-esitys: Juicen sydäntä kaihertava  "Ei minulla ole muuta paikkaa näinä öinä, jotka maapallo rullaa radallaan! Luonas kai olla saan, luonas kai olla saan" (mh) 

Ps. Suukko-arvonnassa kaksi lahjakorttia Bio Grandiin voitti Reijo Kouvalainen. Onnittelut.

Pps. Kiitos kaikille juhlaan osallistuneille sekä Hyvää Joulua koko jäsenistölle.