17.11. Syksyn muotinäytös

17.11.2021 Keskiviikkokerhossa

Vaatekauppa tuli meille "kolmekutoselle"

Viehättävä Anna on liikuttanut vaatekauppaansa jo kymmenen vuotta ja varmaan olemme sen ajan olleet myös Annan tyytyväisiä asiakkaita. Kauppias itse oli koronatauon jälkeen täynnä intoa ja onnea jälleentapaamisesta - ja niin olimme mekin. Anna halusi puhua hippasen "politiikkaa" ennen mannekiinikierrosta ja saimme kuulla yrittäjän arjesta koronakurimuksessa. Nostamme hattua tälle sisukkaalle rouvalle, joka vie pop-up-vaatekauppansa niihin taajamiin, joissa ei enää ole ollut aikoihin ainuttakaan vaatekauppaa, ikäihmisiä asiakkaiksi riittäisi kyllä. Samoin hän kiertää hoivakoteja ja palvelutaloja, kyllä sielläkin uutta vaatetta tarvitaan, ja mieluimmin käyttökelpoista, omiin kurveihin asettuvaa ja sievääkin.

Rouva puheenjohtaja ryhtyi keimailemaan.

Rutinoituneet mannekiinimme pyörähtelivät kierroksensa ja kuhina kävi sekä rekkien äärellä että sovituskopilla. Eikä siellä kuhisseet ainoastaan rouvashenkilöt, eräs huomaavainen herra osti kotona odottavalle vaimolle niin kauniin puseron, että ihan me muut mummot vähän kadehdimme.

"Kolmekutosen muotiliikkeen" kassalle jäi jono vielä kun minä pakkasin kassini ja housupussini ja lähdin kotiin. Taisi se Annakin ajella hyvillä mielin Porvooseen päin (mh).

Mannekiinit Leila ja Matti odottelevat vuoroaan kulisseissa.
Onkohan Pirkko menossa teatteriin vai ehkä yhdistyksen 30v-juhliin? Tässä asussa kelpaa mihin vain.
Vaateteollisuus vastaa ympäristöhaasteisiin. Untuvankeveän takin täytteenä ei ole untuvaa, vaan käytetyistä muovipulloista muokattua täytettä, kuin untuvaa kumminkin.
Onhan tätä treenattu, mutta mieluummin lenkkeilen kyllä Möskärin metsässä kuin tässä rouvien kiinteiden katseisen alla, miettii Matti kenties.