27.10. Tuija Rantalainen lauloi ja laulatti

Tuija Rantalainen on riemuissaan, kun saa karanteenien jälkeen taas esiintyä ja tavata elävää yleisöä. Nyt uskaltaa jo suunnitella seuraavaakin laulukeikkaa.

27.10.2021

Totuuden sanoja ja sydämeen käyviä ajatuksia Veikko Lavin Laulukirjasta...

.. ja myös Watt Vainion ja erityisesti Tuija Rantalaisen tuottoisista kynistä. Pianisti, laulaja ja lauluntekijä Tuija on ilahduttanut keskiviikkokerhossamme niin monesti, että hän tuntuu ihan meidän omalta nimikkotaiteilijalta. Tuijan kirkas ääni, kivat laulut ja luonteva esiintyminen valaisi tämänkin harmaan syyspäivän. Eikä ne laulut olleet mitään ajatuksetonta höttöä, vaan saivat meidät inhimillisen elämän peruskysymysten äärelle: "Jokainen ihminen on laulun arvoinen, jokainen elämä on tärkeää..."

Nyt saa jo laulaa! Ja me lauloimme, nimittäin ennen konserttia onnittelulaulun Tuijalle, joka on juuri viettänyt merkittäviä syntymäpäiviä. Kun taiteilija itse esilauloi ja säesti, niin lauloimmehan me muutenkin, tosin turhan hillitysti. Leipäjonojenkan kertosäe olisi kaivannut meiltä vähän rämäkämpää ääntä ja otetta. Mutta jos olisi vielä vähän jatkettu ja lämmitetty äänihuulia, niin varmasti olisi jo "kolmekutosen" seinät pullistelleet.

Tuija kertoi osallistuneensa joskus kauan sitten Veikko Lavi-laulukilpailuun ja voittaneensa aidolla Lavin signeerauksella varustetun "Lavin laulukirjan". Sieltä hän poimi konserttiimme mm. hilpeän "Väärän vitosen" ja koskettavan "Evakon laulun". Juha Vainion ikuisen poikamiehen Nestori Miikkulaisen tarinaa täydensi naisnäkökulmalla Tuijan oma biisi rakautta kaipaavasta Ellistä, joka tähän aikaan nokkelasti päivitettynä uskoo "kyllä Tinderissä jotain tapahtuu!"
Näiden laulujen ilolla, energialla ja viisaudella sekä Tuijan lavasäteilyllä sitä jaksaa taas sateen ropsotusta ja pilvien painoa seuraavaan keskiviikkokerhoon (mh).