30.11. Liikuntakampanjan päätös ja joulumyyjäiset

Huisketta, hälinää, taivuttelua ja tasapainoilua... sekä sukkia, kintaita, kakkuja, kortteja...

Ettei totuus unohtuisi

Tänään 83 vuotta sitten, 30.11.1939 Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen ilman sodanjulistusta. Simonkylän ES:n "nestori" Veli Roivainen muisteli sitä päivää ennen kerhon kepeämpää ohjelmaa:

Veli Roivainen

- Minä oli 7-vuotias ja ekalla luokalla Tikkurilan kansakoulussa. Klo 10 aikaan Väritehtaan ja Silkkitehtaan sireenit soivat. Opettajat menivät ulos kuuntelemaan. Minä kuulin kovaäänisen johtajaopettajan sanovat: "Meidän on päästettävä oppilaat kotiin. Ei me muuta voida." Minut valtasi tyytyväisyys, sillä en pitänyt koulunkäynnistä. Opettajamme tuli luokkaan ja sanoi: "Menkää suorinta tietä koteihinne viipymättä!"

Samaan aikaan Helsinkiin putosi ensimmäiset pommit. Ihmiset eivät tienneet oliko sota vai oliko kaikki vain hermosotaa. Seuraavana aamuna radiossa ilmoitettiin, että sota on alkanut ja koulut on suljettu liikekannallepanon vuoksi. En muista pelänneeni.

Vantaan Ikiliikkujat-projektin säteilevät voimanaiset Kiia Haapasalo ja Jenni Johansson olivat liikuttamassa meitä jälleen. Aluksi herättelimme kroppaa ojentelemalla kohti taivaita, kupertumalla simpukaksi ja kaikkea sellaista ihan helppoa, joka olisi hyvä tehdä joka aamu kotonakin. Sitten Jenni ja Kiia kaivoivat kassistaan huiveja, palloja, pyörylöitä ja tasapainotyynyjä ja huiske sekä naurunhyrske alkoi, kun treenasimme tasapainoa. Kadut on jo aurattu liukkaiksi ja muutama kuperkeikkakin tehty, joten tasapaino on tarpeen. 

Yhdistyksen oma liikuntakampanja päättyi 23.11. Kirjattuja suorituksia jätti 30 henkilöä ja heidän joukostaan onnetar Kiia arpoi Prisman lahjakortin saajaksi Vieno Haverisen. Onnittelut hänelle ja kiitokset kaikille aktiivisille liikkujille, joita todellisuudessa on varmasti enemmän kuin nuo kuponkinsa täyttäneet.