5.10. Kirjaston uudet palvelut

Tikkurilan kirjaston erikoiskirjastonhoitaja Eija Kylänpää vastaa seniorien kirjastopalveluista ja niistä hän oli tullut meille kertomaan. Esimerkiksi Kotikirjasto-palvelu on tarkoitettu kaikille niille vantaalaisille, jotka eivät korkean iän, sairauden tai vamman takia voi itse enää asioida kirjastossa. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.
Vantaan kaupunginkirjasto tuottaa tätä Kotikirjasto-palvelua yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa, jolloin vapaaehtoiset toimittavat tilatut teokset kotiin ja myös hoitavat palautuksen.

Me kirjaston "hevi-jyyserit" eli superahkerat käyttäjätkin hämmästyimme, mitä kaikkea kirjaston palvelupaletista nykyään löytyy, vaikkapa näitä

- on joustoasiakkuus eli voin valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan kirjastoasiani

- on Celia-palvelu niille, jotka eivät pysty itse lukemaan painettua tekstiä. Enää ei tarvitse toimittaa todistusta haitta-asteesta, vaan saat tunnukset kirjastosta

- on Enterin ja Vantaan kaupungin Pilviagenttien digi-neuvonta

- on lukupiiriä, kielikahvilaa ja kirjailijavierailuja ja 

- on laitelainausta. Kiinnostaisiko ukulele tai lepakkotutka?

Kirjoita verkkosivun hakukenttään kirjasto.one ja tutki rauhassa, mitä aarteita nykykirjasto tarjoaa. Kurkkasin pikaisesti itsekin ja huomasin, että yhtä tuoretta tavaraa sieltä löytyy kuin kaupallisista ääni- ja e-kirja-alustoilta. Ja lisäksi lukematon määrä lehtiä ja mittaamattomasti musiikkia. Kannattaa tutustua! (mh)