Sote - miten tästä eteenpäin?

Keskiviikkokerhossa 16.2.2022

Tuhti annos asiaa SOTEsta

Mitä on jo tapahtunut ja mitä seuraavaksi odotettavissa...

Tarjosipa EKL:n sosiaalipoliittinen asiantuntija Eero Kivinen meille aikamoisen annoksen SOTE-tietoa. Eero taustoitti tilannetta jo tapahtuneella ja kertaamalla SOTE-uudistuksen hurjaa aikataulua, jossa epäilyksistä huolimatta on tähän mennessä pysytty. Vaalit saatiin hoidettua ajallaan (vaikka Vantaalla äänestysprosentti oli niin nolon alhainen), seuraavana vuorossa on alueellisten hyvinvointivaltuustojen työn käynnistyminen 1.3.2022. Nyt valittujen ensimmäisten hyvinvointialueiden valtuustojen kausi on kolme vuotta. Seuraavat vaalit järjestetään kuntavaalien yhteydessä huhtikuussa 2025 ja toimikausi siitä eteenpäin on sama kuin kunnallisten valtuustojen.

Eihän ne asiat sormia napsauttamalla kuntoon tule, nyt alkaa valtuutettujen rankka työ. Toivomme, että valtuustoissa löytyy yhteistyöhalua ja -kykyä. Toivomme myös kovin, että ne asiat, jotka meitä ikäihmisiä huolettavat tulevat kuntoon ja saamme nauttia toimivista sote-palveluista ennenkuin nyykähdämme odotellessa, että joku vastaa avunpyyntöihimme. Edustajia ei pidä jättää yksin hääräämään, vaan antaa palautetta, tehdä ehdotuksia ja siten tukea heidän työtään.

Eero vinkkasi hyödyllisestä verkkosivustosta, jossa jo ehdin käväistä. Havaitsin sivut tosiaan kiinnostaviksi ja paljon tietoa sisältäviksi.  Kurkkaapa sinäkin täältä sote-ja hyvinvointialueuutisia. Kiitos Eerolle tämänpäiväisestä. (mh).