15.3. Kiitos, että kierrätät!

HSY:n edustaja Ilona Rautiainen jatkoi samaa jätteidenkäsittely- ja kierrätysteemaa, johon olimme 28. helmikuuta tutustumassa Vantaan Jätteenpolttolaitoksessa. Ikäihmiset ovat hyvin perillä, mikä jäte kuuluu mihinkin pönttöön ja se kyllä kuului 36:n alasalissa. Keskustelu kävi ajoittain hyvin kuumana ja kovaäänisenä, ja asiantuntijoita löytyi neuvomaan jo HSY:n edustajaa. Mainiota ja vastuuntuntoista väkeä!

Alan tiedotusta kannattaa seurata tarkkaan, sillä ohjeet muuttuvat ja ala kehittyy koko ajan. Ajanmukaiset ohjeet löytyvät HSY:n kohtuullisen selkeiltä ja informatiivisilta sivuilta

Tämä on uutta!
1) Biojätteen lajittelu laajenee koskemaan kaikenkokoisia, myös 1–4 asunnon asuinkiinteistöjä. Muutokset tulevat voimaan vaiheittain, Vantaalla 1.1.2024.

2) Koivukylään on avattu Sortti-pienasema, jonne voi viedä metallia maksutta, maksua vastaan pieniä määriä (kuutio!) muoviesineitä, pinnoitettua puuta, palavaa ja palamatonta jätettä eli huonekaluja tai vaikka peilejä. Ohjeet löytyvät HSY:n sivuilta ja jos ei heti löydy, sivujen alalaidassa luuraa Asko-botti eli vastausrobotti. Toivottavasti Asko ymmärtää epätietoista paremmin kuin esimerkiksi Nordean chattirobotti, joka vastaa minulle aina: "En ymmärrä kysymystä!" (mh).