24.5. Kevätjuhlat

Kevään viimeiset kerhokahvit. Ja ne ökyviinerit!

Aamusta asti tuntui ihan oikealta kevätjuhlalta - semmoiselta entisenlaiselta, jolloin aurinko takuuvarmasti paistoi,  pantiin uusi kesämekko ylle tai ainakin valkoiset polvisukat, jännitettiin todistusta ja laulettiin suvivirsi ja sitten sännättiin kiljuen kesälomille. No, kukkamekko ja polvisukat taisivat jäädä jonnekin 50-luvulle, mutta jännitystä ja yllätyksiä piisasi yli oman tarpeen.

Pirkko oli pistäytynyt metsässä ja koko alasali tuoksui kesältä, kieloilta ja tuoreilta koivunlehdiltä, Raija puolestaan hankkinut lomanaloitusmaljaksi Pommacia sekä kahvileiväksi ökyviinerit. Huvitoimikunta hikoili koristeiden kanssa ja jännitti, kuinka hiukan niukalle harjoittelulle jäänyt ohjelma sujuisi. Pahemmitta kommelluksitta pelasi YstävyysMissio-kuunnelma esiripun takaa ja ystävyysrunoista koottu "En sano hyvästi, vaan sanon hei"-sikermä esiripun edestä. Jos joku säe sai mielen haikeaksi, leikkimielinen "Ystävyystesti" herätti salin pulinaan ja naurunkurinaan.

Puheenjohtaja Reijo oli ottanut varaslähdön lomille, lähetteli porukalle terveisiä Madeiralta ja siksi Leila piti kiitospuheet jäsenistölle: ilman aktiivisia ja uskollisia kerholaisia ei mitään kerhoa ole olemassakaan. Matkavastaava Barbro sai erityiskiitokset jaksamisesta aina antoisien ja virkistävien reissujen järjestäjänä. Sali- ja tekniikkavastaava/boccia-maisteri Erkki palkittiin myös kärsivällisestä toiveiden toteuttamisesta ja venymisestä milloin runonlausujaksi milloin kisapäälliköksi. Meidän mainioita ja sitoutuneita emäntiäkin muistettiin makealla. Kovin kivaa porukkaa ollaan! Nyt otetaan huilikesä ja syksyllä jatketaan taas pontevaa toimintaa! (mh)

Ps.
Vuoden 2023 äitienpäivänä 39 äitiä sai kunniamerkin eli Suomen Valkoisen Ristin 1. luokan mitalin kultaristein arvokkaasta työstään lasten ja perheiden hyväksi. Tasavallan presidentti luovutti kunniamerkit Valkoisessa salissa äitienpäiväjuhlassa Helsingissä. Ja arvatkaapas mitä: Simonkylän Eläkkeensaajien jäsen Vuokko Uusimaa oli ainoa vantaalaisäiti, joka huomionosoituksen tänä vuonna sai. Onnittelemme Vuokkoa!