25.11. Polku-ohjaajat auttavat arjessa

Polkuohjaajat Laura Teittinen (Myyrmäen alue) ja Laura Kauppinen (Koivukylän alue) kertovat Marjatta-säätiöstä ja erityisesti Polku-toiminnasta. Pöydällä odottaa jo bingokone keskiviikkokerhon kepeämpää osuutta.

Polkutoiminta on osa Marjatta-Säätiön Koivukylän suuralueelle suunnattua toimintaa, joka tarjoaa seniori-ikäisille eli 65+ yksilöllistä tukea ja ohjausta kotikäyntejä tehden, mutta usein myös hoitaen erilaisia asioita yhdessä asiakkaan kanssa. Toiminta on maksutonta ja luottamuksellista.
Polku-ohjaajat auttavat esimerkiksi uuden harrastuksen löytämisessä, liikunnan lisäämisessä tai antavat digineuvontaa, auttaa asioinneissa tai palveluiden piiriin pääsemisessä. Heidän kanssaan voi käydä ulkoilemassa tai vaikka järjestellä kaappeja kotona.

Asiakkuus voi olla lyhyt tai pidempi, mutta maksimissaan kuuden kuukauden kestoinen. Tyypillinen tapaamistiheys on noin kerran kahdessa viikossa muutaman tunnin kerrallaan.

Toimintaa rahoittaa STEA sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue. 

Lisää tietoa Marjatta Säätiöstä (ent. Vanhusten kotiapusäätiö) ja sen tarjoamista palveluista ja asumisvaihtoehdoista löydät täältä (mh).