29.3. Tekisinkö testamentin?

Mitä tapahtuu asunnolleni kun olen jättänyt tämän maailman? Entä mitä minulle, jos puolisoni lähtee ennen minua? Entä jos meillä on sinun, minun ja meidän lapsia?

Oikein laadittu testamentti ennaltaehkäisee riitoja, säästää kuolinpesän varoja ja nopeuttaa perinnönjakoa. Testamentin tarkoituksena on ennakoida ja suunnitella omaisuuden siirtyminen kuoleman jälkeen. Testamentilla voidaan myös poiketa lakimääräisestä perimysjärjestyksestä.

Katja Riekki

HOK-Elannon lakipalveluiden lakimies Katja Riekki oli viime syksynä puhumassa meille edunvalvonnasta ja edunvalvontavaltuutuksesta. Pidimme kovin hänen selkeästä ja rauhallisesta tavastaan selventää meille maallikoille, mistä oikein on kysymys ja miten ja milloin toimia. 
Olimme iloisia, että hänellä oli tänään aikaa paneutua kanssamme vuorostaan testamentin kiemuroihin. Keskittyneestä kuuntelusta ja monista asiallisista kysymyksistä päätellen moni kokee aiheen tärkeäksi ja miettii, olisiko syytä helpottaa omaa ja perikunnankin elämää laatimalla nyt asiapaperit kuntoon - niin kauan kun on tolkuissaan sen tekemään.

Lisätietoa voi kurkata ennakkoon HOK-Elannon sivuilta