Aina-näytelmä 23.2.2019

AINA
lauantaina 23.2.2019 klo 17.00 Navethaliassa

Yhdistys on varannut 38 lippua Vantaan Näyttämön Navethalia-teatterista lauantaina 23. helmikuuta 2019. Näytös alkaa klo 17.00.

Lipun hinta on 8 euroa, edestakainen yhteiskuljetus 5 euroa. Lisäksi on mahdollista tilata ennakkoon väliaikatarjoilu kahvi tai tee + pulla hintaan 4 euroa.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 6.2.2019 joko keskiviikkokerhossa, sähköpostitse barbro.dilen@elisanet.fi tai puhelin 040 747 6177. Ilmoita kuljetustarpeesta.

Maksu mieluiten yhdistyksen tilille OP FI94 5720 1020 1903 40, viite 51156, viimeistään 15.2.2019. Bussiaikatauluun palataan lähempänä tapahtumaa.

Mukana näytelmässä yhdistyksemme sihteeri Hilkka Karvinen

Näytelmä aikuisettomasta ajastamme

Aina-näytelmä kertoo 10-vuotiaasta tytöstä, joka on joutunut isänsä kuoleman jälkeen ottamaan kannettavakseen liian suuren taakan. Ainalla on myös pikkuveli Aarre. Perheen äiti ottaa isän menetyksen raskaasti eikä kykene näkemään lapsiansa oman surunsa läpi. Ainasta tulee perheen pää.

Kotielämän lisäksi näytelmässä seurataan Ainan koulunkäyntiä. Koulussa ei aikuisilla mene sen paremmin kuin kotonakaan. Opettajat jäävät uupumuslomille ja sijaisia palkataan. Ainan luokan uusin sijainen ei kuitenkaan ole ihan tavallinen sijainen. Hän onnistuu laittamaan asioita uuteen järjestykseen. Tai ainakin kovasti yrittää. Samaa tekee Ainan ja Aarren uusi naapuri. Naapurin täti, jossa on jotain outoa mutta samalla kiehtovaa.

Ainan ja Aarren lisäksi näytelmässä seurataan luokkatovereita Kallea ja Jenniä, joiden elämästä aikuiset, ja etenkin omat vanhemmat, tuntuvat olevan kadoksissa. Poissa, tavalla tai toisella.

Aina kertoo aikuisuudettomasta ajastamme, jossa yhä useampi lapsi joutuu elämään. Liian suurissa saappaissa, eksyksissä. Tässä näytelmässä turvan lopulta kuitenkin antaa aikuinen.

Ohjaus: Sini Keinänen
Käsikirjoitus: Kati Kaartinen
Apulaisohjaaja: Lauri Halme
Musiikki: Jani Leppälä, Mika Perälä
Puvustus: Sonja Kettunen
Lavastus & tarpeisto: Harri Ruuskanen, Lauri Halme & työryhmä
Kuiskaaja: Anne Kassimäki

 

Rooleissa: Hilkka Karvinen, Terhi Kaunismäki, Sanni Kleemola, Leea Laaksonen, Veini Nupponen, Sirpa Rauhaniemi-Viitanen, Teemu Virtanen