Kesäteatteri Orimattilassa 14.7.

Tapani Kalliomäki

Minna Canthin "Työmiehen vaimo"

 

Orimattilan harrastajateatterin kesänäyttämöllä esitetään Tapani Kalliomäen ohjaama ja sovittama versio Minna Canthin tunnetusta näytelmästä "Työmiehen vaimo". Valinta on luonteva, sillä vuosi 2019 on Minna Canthin juhlavuosi, jolloin tulee kuluneeksi 175-vuotta kirjailijan syntymästä.

”Olen innoissani, että pääsen työskentelemään paikallisten harrastajien kanssa, joiden taitotaso on tehnyt minuun jo etukäteen suuren vaikutuksen!” kertoo Tapani Kalliomäki.

Tapani Kalliomäki on työskennellyt kiinnityksellä Lahden kaupunginteatterissa vuodesta 2010. Ennen Lahteen tuloaan hän vieraili mm. Teatteri Pienessä Suomessa, KOM-teatterissa ja Helsingin kaupunginteatterissa sekä teki vuoden verran TV-sarjaa Hovimäki. Hän on ollut mukana yli kahdessakymmenessä elokuvassa.

Työmiehen vaimon päähenkilö Johanna on mennyt juuri naimisiin Riston kanssa. Risto ei osoittaudu hyväksi aviomieheksi vaan ryyppää Johannan säästöt ja saattaa perheensä kurjuuteen. Risto vikittelee lisäksi entistä henttuaan mustalaistyttö Homsantuuta, joka Riston todellisen luonteen huomattuaan kostaa ja yrittää ampua miehen siinä kuitenkaan onnistumatta.

”Teidän lakinne ja oikeutenne, hahaha – Niitähän minun pitikin ampua!” huutaa Homsantuu kiinnioton jälkeen. Vaikka Homsantuu tähtää ohi, Canth lataa kovilla ja osuu suoraan kohteeseen: viina ja miehen ylivalta avioliitossa joutuvat kritiikin kohteeksi!

 

Retken kokonaishinta on 45 euroa

Hinta sisältää siis edestakaisen bussimatkan "ovelta ovelle", lounaan, teatterilipun ja väliaikatarjoilun.

Ilmoittautuminen viimeistään 8.5. joko keskiviikkokerhossa tai Barbro Dilénille sähköpostilla barbro.dilen@elisanet.fi tai puhelimitse 040 747 617.
Maksu viimeistään 3.6. yhdistyksen tilille OP FI94 5720 1020 1903 40, viite 51185.