Vapun vastaanotto 2015

Todellinen tyylileidi Pirkko Ilomäki saapuu juhliin hillityn kavaljeerin Erkki Vuoren seurassa.
Toivo Utriainen tunnusti, ettei stetson ei ole Ameriikan maan lehmipojilta lainassa, vaikka ihastelija luuli. Nahkainen lierikka on hankittu Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilta.

Tore, et tulite!

(Upeaa, että tulitte!)

Vapunalusviikon keskiviikkona 29.4. kuoriutui sateenvarjojen ja takkien alta ihastuttaviin hattuhörhelöihin ja hämmästyttäviin päähineluomuksiin  sonnustautunutta väkeä. Kutsu oli käynyt "hullunkurisiin häihin", luvassa oli huvitoimikunnan tuottamaa ohjelmaa, simaa ja munkkeja.

Pian oltiin keskellä eestiläis-suomalaisia häitä (pulmad). Kaaso Virge Päts (Irma Tukiainen) ja bestman Justus Möttölä ( Aarne Tukiainen) saattelivat silinteripäisen sulhasen (peigmees) Hjalmar Söderhjelmin (Jorma Kukkonen) ja morsiamen (pruut) Mare Kaljusten (Terttu Salonen) hääpöytään.

Sulhasen äiti (ema) Saga Söderhjelm (Viola Marjanen) oli hienosti laatinut puheen morsiusparille osaksi eestinkielellä. Sisaret, sukulaistädit ja serkut molemmin puolin Suomenlahtea halusivat kukin vuorollaan esiintyä puhein ja runoin, ystävätär (sõber) Piret Nelis (Leila Kallio) juonsi suvereenisti koko tapahtuman.

Morsiuspari tanssahteli valssin vierasjoukon laulaman Metsäkukkien tahdissa ja sitten heitettiin sinkkutyttöjen innosta hypähtelevälle joukolle kukkakimpppu ja poika- ja leskimiesten häveliäämmälle ryhmälle mustaa sukkanauhaa (must sukatripp). Saapa nähdä ennakoiko ne onnistuneet kopit uusia onnen hetkiä sieppareille?

Onnittelumaljamme täyttyivät emäntien tekemällä simalla, juhlakostyymien rinnoille varisi munkkisokerit ja "rullaatirullaa" keinutti meitä, niin että vähän liikuntaakin saatiin. "Väliaikaista kaikki on vaan" lopetti lyhyeen kuitenkin tämän parin yhteiselämän, Jorma palasi oman rakkaan vaimonsa rinnalle ja Terttu huiskautti helpottuneena hunnun pois kutreiltaan. Nykyajan meininkiä!

Lopuksi nimeään vielä hakeva yhdistyksen räppiryhmä räppäsi sulhasen sisaren (õde) Sofia Molanderin (Hilkka Karvinen) johdolla "Lysti meillä tässä on vanhana olla, kun lanttu vielä leikkaa eli säteilee polla...". Ja tottahan se räppi puhuu - hauskaa meillä oli ja on vastakin, kun voimme yhdessä koko porukalla vapun vastaanottajaisia ja muita kekkereitä viettää. (mh)

Palju tänu kõige eest!

Järgmise kohtumiseni!

(Paljon kiitoksia kaikesta! Seuraaviin tapaamisiin!)

 

 

Vanhemmat, serkut ja siskot odottelevat juhlapöydässä morsiusparia.
Kaaso on saanut morsiamen puettua (huomaa morsmaikun kaino katse!) ja sulhanen sovitettua lainasilinterin päähänsä. Juhlallisuudet voivat alkaa.
Morsian valmistautuu heittokimpun sinkoamiseen seurueen sinkkutytöille. Sulhasen äiti valvoo, ettei mitään vilppiä tapahdu.
Räppiryhmä päästelee "Mitä jos höpötän, höpötän, höpötän.." Hilkka Karvisen iskiessä tahtia. Räppärit vasemmalta Leila Kallio, Irma Ambler, Orvokki Utriainen, Anelma Pylväläinen, Pirkko Silvonen, Pirkko Lindborg ja Elvi Oinonen. (Kuva Juha Kallio)
Sirkka Härkönen ja hattukilpailun ykkönen: dramaattinen hattukaunotar, jolle kuva ei tee oikeutta.
Anelma Pylväläisen teema-asu ja kermakakkupäähine pääsi toiselle sijalle kisassa. Kuva on juhlahuoneiston kunnostusvaiheesta, joten huoli aikataulusta painaa eikä voittajan hymy ei vielä kirkasta Anelman kasvoja.
Rauno Lindborg ansaitsi 3. palkinnon omaperäisestä porkkanapäähineestään. Liekö Pirkko-vaimo veivannut virkkuukoukkua?

Uhke peakatte!

(Hienot päähineet!)

Vapun vastaaottajaisiin / hullutteluhäihin oli kutsussa annettu pukukoodi: Ainakin hattu. Ilahduttavan monet vieraat noudattivat toivomusta ja jotkut jopa oikein heittäytyivät. Hykerryttävä hattu (kübar) toisensa jälkeen keikkui vapunvastaaottajaisiin.

Hatturaati (Pentti Vasko, Sirkka Laaksonen, Marjaana Heinonen) olivat kinkkisen tehtävän edessä, sillä niin moni olisi ansainnut palkinnon eli vappuisen piccolo-kuohuviinin. Hatturaati oli niin hökötyksissään tehtävästään, että unohti esitellä sekä itsensä että perustelut valinnoilleen. Vai olisiko sima kihahtanut huppuun? Olisi ollut mukava myös kuulla voittoisien hattujen historia, mutta sekin jäi kysymättä sekä yhteiskuva ottamatta. Anteeksi (andke andeks) hyvä yleisö!

Tässä kuitenkin voittajat ja valintojen perustelut:

1. Sirkka Härkönen

Perustelut:
Ihana, kaunis ja dramaattinen hörsötyshattu (oikeastaan kaksi hattua päällekkäin). Mahtaako kantajassaan asua pieni modisti !?

2. Anelma Pylväläinen

Perustelut:
Anelma oli miettinyt kokonaisuutta ja myös pukeutunut hatun mukaan. Hempeän lempeä vaaleanpunerva housuasu täydensi kondiittorin (leibur) kakkuhattua.

3. Rauno Lindborg

Perustelut:
Joku Punavuoren hipsteripoika voisi tähän porkkanaan pukeutua sen kummemmin miettimättä. Miehisen miehen, Rauno Lindborgin valinta on rohkea heittäytyminen tilaisuuden teemaan. Päähineen väri ja muoto mahtavat.