EKL:n liikunnan haastekampanja alkaa 1.3.2023

Marjaana Heinonen
28.2.2023

EKL:n vuosittain järjestettävän liikunnan haastekampanjan tavoitteena on innostaa ja kannustaa liiton jäseniä liikkumaan ja huolehtimaan kunnostaan. Liikkuminen on tärkeää kaikenikäisenä, mutta ikääntyessä sen merkitys kasvaa entisestään. Säännöllinen liikunta ylläpitää toimintakykyä ja edistää itsenäistä selviytymistä arjessa mahdollisimman pitkään. Se ennaltaehkäisee monia sairauksia ja toimintavajavuuksia. Lisäksi liikunta parantaa elämänlaatua ja piristää mieltä haasteellisinakin aikoina.

Liikunnan haastekampanja tulee taas!

Vuosittainen liikunnan haastekampanja käynnistyy jälleen 1.3.2023. Kampanjan kesto on kaksi kuukautta ja se päättyy 30.4.2023.

Haastekampanjassa mitellään sekä yhdistysten että piirien välisissä sarjoissa. Se yhdistys ja piiri, jotka keräävät eniten liikuntasuorituksia suhteessa jäsenmääräänsä voittavat sarjansa. 

Eläkeläiset ry mukaan haastekampanjaan

Tänä vuonna kampanja saa uudenlaista potkua, kun yhdistysten välinen mittelö järjestetään yhteistyössä Eläkeläiset ry:n kanssa. Molempien järjestöjen yhdistykset keräävät itsenäisesti omat suorituksensa, mutta tuloslaskennassa huomioidaan kaikkien yhdistysten tulokset. Kampanjan kolme parasta yhdistystä ja paras piiri palkitaan!

Liikuntasuoritukset

Kampanjassa kerätään ja merkitään päivittäisiä liikuntasuorituksia. Suorituksiksi kelpaavat kaikki sykettä nostattavat, kuntoa kohottavat tai ylläpitävät liikuntamuodot. Yhden suorituksen kesto on vähintään 30 minuuttia ja liikuntasuorituksia hyväksytään vain yksi päivässä. Näin ollen yksittäisen jäsenen suoritusten maksimäärä kampanjan ajalta voi olla 61.

Suoritusten ilmoittaminen

Päivittäisen liikuntasuorituksen voi jokainen jäsen merkitä oheiseen liikuntakorttiin. Suoritusten määrä ilmoitetaan Viola Marjaselle heti kampanjan päättyessä.

Liikuntalomakkeita jaossa keskiviikkokerhossa.Voit myös tulostaa lomakkeen EKL:n sivulta
Liikunnan haastekampanja